6 fordeler med gurkemeie

Gurkemeie med virkestoffet curcumin er kjent for sine gode virkning på blant annet muskler og ledd. Forskning tyder på at det er flere fordeler med gurkemeie enn man først trodde.

Fordeler med gurkemeie

Studier tyder på at gurkemeie har både fysiske og psykiske fordeler på en rekke områder.

1. Gurkemeie mot betennelse

Av fordeler med gurkemeie er den mest kraftfulle egenskapen til curcumin evnen til å kontrollere betennelse. Et studie evaluerte flere ulike betennelsesdempende stoffer. Resultatet ble publisert i journalen Oncogene og viste at curcumin er blant de mest effektive betenneslesdempende stoffene i verden.

2. Depresjon

Studier viser at gurkemeie er svært effektivt for å redusere symptomer på depresjon hos dyr. Det er lite forskning med mennesker på dette området, men et studie viser også gode resultater på mennesker. Roten skal kunne bidra til å lette på humøret og symptomer knyttet til depresjonen.

3. Kolesterol

Det kan tyde på at curcumin også kan være positivt for kolesterolet. Et studie fant at curcumin kunne sammenlignes med et gitt legemiddel for å redusere oksidativt stress og betennelse ved behandling av høyt kolesterol hos mennesker.

4. Naturlig smertelindring

Det har blitt gjort flere studier på gurkemeies evne til å lindre smerter. Studier gjort på både mennesker og dyr tyder på at gurkemeie kan være en naturlig smertelindrer.

5. Gurkemeie for huden

Det har vist seg at gurkemeie er bra for huden og effektivt ved behandling av visse hudproblemer.

6. Av-gifter kroppen

Hver dag blir vi utsatt for miljø- og diettrelaterte giftstoffer, også kjent som xenobiotika. Dette er kjemiske substanser som ofte assosieres med økte mengde betennelse. Studier viser at gurkemeie, til en viss grad, har evnen til å av-gifte kroppen .

Hvordan innta gurkemeie?

Hvis man ønsker å dra nytte av de gode egenskapene til gurkemeie og curcumin, kan gurkemeie kjøpes i en rekke butikker. Gurkemeie kan man innføre i kostholdet på flere måter. Det finnes mange oppskrifter med gurkemeie både i mat og drikke. Gurkemeie som kosttilskudd er også effektivt da det ofte inneholder større mengder med konsentrert curcumin.