Disse fettcellene vil du faktisk ha flere av..!

Fettcellene som forbrenner energi og gjør deg slankere.

Celler som lagrer fett, kan faktisk bli til celler som forbrenner fett. Danske forskere har kartlagt hvordan dette skjer. Dette har de klart  ved å kartlegge fettcellenes arvestoff, og identifisere et protein som omprogrammerer fettceller til å forbrenne energi i stedet for å lagre fett

Hvite fettceller kan bli brune fettceller

Det finnes to forskjellige typer fettceller: Hvite fettceller, som lagrer fett, og brune fettceller, som gjør fett om til varme. I tillegg kan hvite fettceller bli til en egen type brune fettceller. – Overvektige mennesker har mange hvite fettceller.

Kulde er en prosess som kan gjøre dem om til varmeproduserende fettceller, en annen prosess som kanskje er mer interessant, er å spise riktige proteiner.

– Proteiner har en rekke fordelaktige egenskaper for kroppen vår. De gir de en større metthetsfølelse enn karbohydrater. De koster også mer for kroppen å forbrenne, og de består av aminosyrer som er byggesteiner for kroppen og bidrar til kroppens eget antioksidantsystem.

Forskning viser at proteiner fra fisk får kroppen til å omprogrammere hvite fettceller til å bli brune fettceller, og da forbrenne energi i stedet for lagre energi.

Det kan altså virke slankende å spise fiskeproteiner daglig.

Dette er utrolig spennende nyheter for alle som sliter med dårlig forbrenning. Det kan også være svaret på hvorfor noen kan spise mer kalorier enn andre uten å legge på seg.

Det finnes allerede i dag fiskeproteinpiller på markedet,  som i tillegg til å være svært sunne, også kan gi deg økt forbrenning i følge denne forskningen.
Kilder:

Dagbladet – Fiskeproteiner får deg ned i vekt

Klikk.no- Derfor blir du slank av proteiner

Ane Loft et. al.: Browning of human adipocytes requires KLF11 and reprogramming of PPARγ superenhancers, Genes & Development, 2014, doi: 10.1101/gad.250829.114 (sammendrag).