Disse matvarene reduserer risikoen for en rekke alvorlige sykdommer

Mange er ikke klar over viktigheten av et sunt og balansert kosthold. Faktisk kan flere typer mat bidra til å redusere risikoen for en rekke alvorlige sykdommer.

1: Fisk

Norske myndigheter anbefaler at man spiser fisk til middag to til tre dager i uken, og gjerne bruker fisk som pålegg i tillegg. Inntak av fisk har flere fordeler for helsen. Faktisk kan inntak av fisk og fiskeproteiner, omega-3 og fiskeolje redusere risikoen for at man dør av hjertesykdom. Forskning viser også at personer som har et høyt fiskeinntak, har flere livsstilssykdommer.

Fisk er en god kilde til en rekke næringsstoffer som protein og vitamin B12. Fet fisk er en god kilde til vitamin D blant annet. Halvfete fisk inneholder mye omega-3, mens mager fisk er en særdeles god kilde til jod. Sørg derfor for å inkludere både mager, halvfet og fet fisk i kostholdet.

2: Frukt og grønnsaker

Spis minst fem porsjoner med frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det høres kanskje mye ut, men porsjonene kan inntas både som hele frukt, smoothie og noen typer juice for eksempel. Dette kostholdsrådet er utformet basert på forskning som viser at inntak av frukt, bær og grønnsaker reduserer risikoen for hjerneslag, diabetes, høyt blodtrykk og koronar hjertesykdom blant annet. Frukt og bær reduserer også risikoen for kreft i munn og svelg, spiserør, lunge og magesekken. Enkeltfrukter- og grønnsaker har også store helsefordeler og reduserer risikoen for en rekke sykdommer og tilstander.

3: Grove kornprodukter

Velg grovt over fint brød, og sørg for å spise grove kornprodukter hver dag. Dette bringer med seg flere helsefordeler. Fullkorn og kostfiber reduserer risikoen for å pådra seg hjerte- og karsykdommer, kostfiber reduserer risikoen for å utvikle diabetes type 2 og matvarer som er rike på fiber reduserer risikoen for å få kreft i tykk- og endetarm.

4: Matoljer, myk og flytende margarin

Velg matoljer, flytende og myk margarin i stedetfor hard margarin og smør. Planteoljer, flytende og myk margarin inneholder lite mettet fett og mye umettet fett. En fin regel å gå etter er at jo mykere margarinen og smøret er i kjøleskapstemperatur, jo mer umettet fett inneholder de. Smørproduktene som inneholder mye mettet fett, blir harde når de oppbevares i kjøleskapet. Minst mettet fett finner du i oljer som olivenolje, rapsolje, solsikkeolje, samt flytende margarin og plantemargarin.

-50% på Hydroprot fiskeproteiner

Hydroprot fiskeproteiner er et populært kosttilskudd som har sitt utspring fra forskning ved Universitetet i Bergen og Haukeland sykehus, hvor resultatene blant annet viser at folk som har høyt fiskeinntak har færre livsstilssykdommer.

  • Hydroprot inneholder 94% fiskeproteiner norsk fisk
  • Hydroprot gir et daglig tilskudd av sunne fiskeproteiner
  • Bekjemp livsstilssykdommer

Bestill din prøvepakke med Hydroprot i dag og få èn måneds forbruk til halv pris.

Bestill din prøvepakke >>