Et glass melk til frokosten kan hjelpe deg å regulere blodsukkernivået

Har du diabetes kan et glass melk om dagen være bra for kroppen, i det minste i henhold til en ny studie om melk og diabetes fra Human Nutraceutical Research Unit . Dette var et samarbeid mellom  universitetet of Guelph, og universitetet i Toronto – Canada.

Forskerne studerte effekten av å drikke melk mot det å drikke vann på blodsukkerkonsentrasjonen, spesielt med fokus på hvordan konsum av drikken sammen med frokost som inneholdt mye karbohydrater påvirket blodsukkernivået senere på dagen. Det de oppdaget kan forandre hvordan  diabetes type 2 kan reguleres.

Studien så på blodsukkernivået i 32 friske voksne mellom 20 og 26 år. Noen av deltakerne i den tilfeldige og kontrollerte studien drakk vann sammen med sin havrebaserte frokostblanding, mens en annen gruppe drakk enten vanlig melk, eller melk med ekstra høyt proteininnhold.

To timer senere spiste studiedeltakerne pizza som det andre måltidet. Blodsukkernivåene ble kontrollert etter begge måltider.

Kort fortalt, melk hadde en gunstigere effekt på deltakerne enn vann. Effekten varte faktisk etter måltid 2 også, de som drakk melk til frokost hadde lavere blodsukkernivå. De som drakk melk med ekstra mye protein hadde en enda større effekt enn vanlig melk.

De ekstra proteinene fra melken testpersonene drakk, førte også til at de følte seg mett lengre.

H. Douglas Goff, som ledet forskerlaget, sa: “Denne studien bekrefter betydningen av å drikke melk til frokost. Både til å hjelpe til med langsommere fordøyelse av karbohydrater, og for å opprettholde lavere blodsukkernivå. Ernæringseksperter har alltid stresset viktigheten av en sunn frokost, og denne studien bør oppfordre forbrukerne til å inkludere melk. ”

Gode nyheter for alle som liker melk, og ikke er allergiske altså.