8 ting som skjer med kroppen hvis du spiser Gurkemeie hver dag. Superkrydderet som overrasker – Gurkemeie

Har du fått med deg snakket om at gurkemeie er det mest effektive, naturlige helsekostproduktet? Det kan faktisk stemme! Du kjenner kanskje gurkemeie best som hovedingrediensen i krydderblandingen karri, men det er så mye mer. Det er svært mange som nyter godt av alle helsefordelene gurkemeie gir – er du en av de?

Du trenger ikke å stole blindt på oss, prøv det selv, og se om du også får de resultatene så mange snakker om. Hvis du ikke får bedre helse, får du i alle fall nyte herlig krydret mat. Ingenting å tape altså.

HVA ER GURKEMEIE?

Gurkemeie er den tørkede roten til Curcuma longa planten. Den tilhører ingefærfamilien og er en flerårig plante som kan bli over 2 meter høy. Den stammer fra Sydøstasia, og India er det landet som er mest kjent for dyrking og bruk av gurkemeie. Det mest aktive virkestoffet i gurkemeie er curcumin, og det er curcumin som skal ha alle de helsebringende egenskapene som nevnes her. For at kroppen skal kunne nyttiggjøre seg av curcumin, må det taes sammen med piperine, og piperine finnes i svart pepper. Svart pepper og gurkemeie passer meget godt sammen, så neste gang du bruker gurkemeie, husk å krydre rikelig med svart pepper.

Blir det for mye styr, kan et helsekostprodukt som >>> Gurkemeie Max <<< være løsningen. Her får du et tilskudd av konsentrert curcumin, piperine og ingefær i en og samme tablett.

Er du glad i å lage mat kan du virkelig slå deg løs på kjøkkenet og lage sterkt krydrede eksotiske matretter. Husk at du må bruke svært mye gurkemeie for å få en høy nok dose av curcumin.

1) Bettennelsesdempende

Gurkemeie virker svært betennelsesdempende, og kan gi god lindring til de som sliter med gikt og andre sykdommer/skader hvor kroppen er betent.

2) Lindrer leddsmerter

På grunn av de betennelsesdempende egenskapene gurkemeie innehar blir krydderet ofte brukt til å lindre leddsmerter. Enten du er en toppidrettsutøver som har kjørt kroppen litt for hardt, eller har smerter forårsaket av gikt, kan du prøve å krydre maten litt ekstra med gurkemeie for litt ekstra lindring.

3) Magesmerter


Nå snakker vi igjen om de betennelsesdempende egenskapene gurkemeie innehar, for de er ganske så fantastiske. Har du en betent og sår mage kan du faktisk får hjelp av gurkemeien. Sliter du med Ulcerøs kolitt kan litt gurkemeie om dagen gjøre underverker.

4) Bekjempe frie-radikaler


Glem blåbæra, fordi her kommer en superhelt når det kommer til antioksidanter. Gurkemeie har egenskaper som kan hjelpe hele kroppens antioksidant-kapasitet. Dette gjør gurkemeie til ditt naturlige valg som kilde av antioksidanter når det kommer til skade forårsaket av frie-radikaler som f.eks kreft.

5) God hjernehelse


Gurkemeie hjelper kroppen din til å produsere Nevrotrofiner, og da spesielt hormonet brain-derived neurotrophic factor (BDNF) Dette hormonet hjelper hjernens kognitive funksjon som er viktig for evnen til tenkning og intellektuelle og mentale prosesser. I tillegg til dette viser studier at gurkemeie kan ha en gunstig effekt i kampen mot Alzheimer.

6) Minsker risikoen for Hjerte- og karsykdommer


Curcumin fra gurkemeie er kjent for å forhindre forkalkning av blodårene. Dette er svært viktig for å få regulert blodtrykket og reduserer betennelse rundt hjertet. Spiser du gurkemeie regelmessig kan du altså få nedsatt risiko for hjertesykdom og hjerteinfarkt. (Merk at hvis du går på blodfortynnende medisiner bør du kontakte din fastlege før du inntar store mengder curcumin.)

7) Gir immunsystemet ditt en real boost.


Kombinerer du de betennelsesdempende egenskapene til gurkemeie med at gurkemeie er en sterk antioksidant har du oppskriften på en real kur for å styrke immunforsvaret ditt. Det er viktig at du kombinerer curcumin og svart pepper for å få maks effekt her. Piperine fra svart pepper vil sørge for at du får maks utbytte av gurkemeien du spiser noe som er viktig i kampen mot skumle bakterier.

8) Bekjempe depresjon.


Trenger du å hjelp til å komme i bedre humør og bekjempe depresjoner kan du finne hjelp i gurkemeie. Noen studier viser faktisk at gurkemeie er like effektivt som Prozac/Fluoksetin i å hjelpe pasienter som sliter med depresjoner. Samme studier viser at gurkemeie kan hjelpe hjernens kapasitet til å utskille hormonene dopamine og serotonin som er viktig for gi deg godt humør.

Utfordringen med gurkemeie er den lave biotilgjengelighet av det aktive stoffet curcumin som har denne helsefremmede effekten. Det betyr at det meste av det du spiser av gurkemeie kjøpt i butikk ikke blir benyttet av kroppen.

Dette er årsaken til at et helsekostprodukt kan være å foretrekke. Da får man ofte konsentrert virkestoff – curcumin, og de beste produktene er også tilsatt bioperine som er et stoff i svart pepper som øker biotilgjengeligheten av curcumin.

Anbefalte produkter:

Gurkemeie Max

Gurkemeie Max annonse

Høy døgndose av curcumin, og innhold av bioperine gjør Gurkemeie Max til et etterspurt helsekostprodukt for eldre.
Gurkemeie (curcumin): Skal i følge forskning være bra for muskler, ledd og hjertet. Skal også redusere risikoen for kreft og forebygge Alzheimers.

Ingefær: Kjent for sin betennelsesdempende effekt. Skal redusere smerter ved artrose (slitasjegikt), ha kvalmestillende effekt og hjelpe mot svimmelhet.

Bioperine (svart pepper ekstrakt): Har den fantastiske egenskapen at det forsterker virkningen av de andre tilskuddene.

Gurkemeie Max får du kjøpt her >>
Kilde: Wide open eats