Sukkerpiller kan virke smertestillende hos pasienter med kroniske smerter

En dag kan leger foreskrive sukkerpiller for visse kroniske smertepasienter basert på hjernenes anatomi og psykologi, og pillene vil redusere smerten like effektivt som kraftige medisiner på markedet, ifølge ny forskning. Forskere har vist at de på en pålitelig måte kan forutsi hvilke kroniske smertepasienter som reagerer på en sukker placebopille basert på pasientens hjerneanatomi og psykologiske egenskaper.

“Hjernen deres er allerede innstilt for å reagere,” fortalte seniorstudent forfatter A. Vania Apkarian, professor i fysiologi ved Northwestern University Feinberg School of Medicine. “De har riktig psykologi og biologi som setter dem i en kognitiv tilstand som så snart du sier,” dette kan gjøre din smerte bedre, “blir smertene deres bedre.”

“Du kan fortelle dem, “Jeg gir deg et stoff som ikke har noen fysiologisk effekt, men din hjerne vil reagere på det, “sa han. “Du trenger ikke å skjule det. Det er en biologi bak placebo responsen.”

Slik utførte de studien

Omtrent 60 kroniske ryggsmerter ble randomisert til to grener av studien. I en gren visste fag ikke om de fikk stoffet eller placebo. Forskere studerte ikke de som fikk det virkelige stoffet. Den andre studiegrenen inkluderte personer som kom til klinikken, men fikk ikke placebo eller rusmiddel. De var kontrollgruppen.Individer hvis smerte reduserte som følge av sukkerpillen hadde en lignende hjerneanatomi og psykologiske egenskaper. Høyre side av deres emosjonelle hjerne var større enn venstre, og de hadde et større cortical sensorisk område enn folk som ikke var responsive mot placebo.

De kroniske smerte-placebo individene var også følelsesmessig selvbevisste, følsomme for smertefulle situasjoner og oppmerksom på deres miljø.”Klinikker som behandler kroniske smertepasienter bør seriøst ta det til vurdering at noen vil få like god respons på en sukkerpille som andre stoffer”, sier Apkarian. “De burde bruke det og se resultatet. Dette åpner opp et helt nytt felt.”

Kilde: Northwestern University