De skjulte kalorifellene!

Det florerer av sunne matvarer på markedet. Noen av disse kan likevel inneholder mengder av skjulte kalorier. Vi har samlet noen potensielle kalorifeller!

1. Juice

Mange tror at et glass juice er like sunt som vanlig frukt. Dette stemmer i mange tilfeller ikke. Juice kan inneholde like mange kalorier som brus. Er juicen laget av konsentrat i tillegg, er det heller ikke mye C-vitamin å hente. Det beste tipset er å spise frukten i stedet for å drikke den!

2. Nøtter

En håndfull nøtter kan inneholde omtrent 150 kalorier og innholdet av fett er høyt. Til tross for det høye kalori- og fettinnholdet, anbefales det at man spiser en håndfull om dagen. Dette er fordi nøtter består av den sunne typen fett. Men: Styr unna den saltede varianten.

3. Kylling

Kylling kan også være en skjult kaloribombe. Mange er kjent med at kylling er sunt, men dette gjelder ikke alle deler av kyllingen. Kyllingskinnet er nemlig rikt på kalorier og noe du bør styre unna hvis du ønsker å redusere kaloriinntaket.

4. Vitaminvann

De siste årene har det kommet flere typer vitaminvann på markedet. Disse kan inneholde en rekke vitaminer som dekker en viss del av dagsbehovet. Vannet er ofte tilsatt smak og kan dermed være en kalorifelle. Vann og en vitamintablett kan med andre ord være et bedre alternativ hvis du ønsker å begrense kaloriinntaket.

5. Mørk sjokolade

Mørk sjokolade er en kilde til antioksidanter og regnes som sunnere enn lys sjokolade grunnet det høye innholdet av kakaobønner, og mindre melk. Likevel inneholder mørk sjokolade ofte en god del fett og sukker, og i noen tilfeller ulike typer fyll som kan gjøre den enda mer usunn. Følg med på innholdet, og hold deg til sjokolade med over 75% kakao hvis du er på utkikk etter antioksidanter.

—————————————————————————————————————