Dette skjer med kroppen hvis du spiser fiskeprotein hver dag

Visste du at fiskeproteiner kan være minst like viktig for kroppen som Omega 3? De siste årene har det vært forsket mye på fordelene med tilskudd av proteiner fra fisk og spesielt det som heter hydrolyserte fiskeproteiner. Ikke mange vet hva dette er, eller hva som er fordelene, men vi skal prøve å forklare.

“Spis fisk, så blir du frisk” er det et ordtak som heter. Mye forskning på fiskeproteiner de siste årene har vist en rekke fordeler med å spise fiskeproteintabletter. Redusert BMI hos overvektige, redusert kolesterol og balansert blodsukkernivå er noen av fordelene man har funnet. For folk som trener en del vil fiskeproteiner bidra til økt muskelmasse, bedre vedlikehold av muskelmasse og en økt restitusjonsevne. Det kan til og med være at fiskeproteiner kan bidra til økt lykkefølelse.

Hydrolyse

Når vi får i oss proteiner fra mat bryter kroppen vår ned disse til noe som kalles peptider i magen. Dette for at blodet skal klare å spre de raskt rundt i kroppen. Gjennom hydrolyseprosessen har man allerede brutt ned proteiner til peptider og man vil da få optimal effekt av å spise disse, da kroppen ikke trenger tid på å bryte ned proteinene til peptider. Peptider er proteiner i konsentrert form. Optimalt og effektivt, rett og slett.

Hjelp mot livsstilssykdommer

En studie fra 2016 viser at hydrolyserte fiskeproteiner fra laks kan være et viktig våpen i kampen mot fedme. Denne placebo-kontrollerte studien fant at de som fikk et tilskudd av fiskeproteiner på 16gram hver dag i 42 dager fikk sin BMI redusert med nesten 6%. Når man får redusert fettprosenten i kroppen reduseres også nivået av noe som heter triglyserider. Dette bidrar til å redusere kolesterolverdiene.

Kroppen vår har to typer fettceller, hvite og brune. Funksjonen til de hvite fettcellene er å lagre energi, mens de brune cellene forbrenner fettceller for å holde kroppen varm. Man har sett at fiskeproteiner øker dannelsen av de brune fettcellene og det forbrennes flere hvite fettceller. Dette vil ikke nødvendig vis føre til en ren vektnedgang, men det er fordi at selv om det forbrennes mer fett, så bygger fiskeproteiner også muskler. Resultatet vil være lavere fettprosent og mer muskler.

For de som trener aktivt
Peptider er en kjede av aminosyrer som er bundet sammen. Proteiner bygger muskler og med hydrolyserte fiskeproteiner er jo proteinene allerede omgjort til peptider. Peptidene blir da raskt transportert rundt i kroppen gjennom blodet og ut til musklene.  Dette bidrar til optimal bygging, vedlikehold og restitusjon av muskler.

Økt lykkefølelse

En litt overraskende effekt av å spise fiskeproteiner er at du kan få økt lykkefølelse. Grunnen er den samme som når man spiser sjokolade faktisk. Fiskeproteiner inneholder, i likhet med sjokolade, aminosyren tryptofan som omdannes til serotonin og gir oss lykkefølelsen. Kanskje det er på tide med et nytt ordtak “Spis fisk, så blir du glad”?

Kilder:

Forkning.no – Universitetet i Bergen
Kyst.no
Omicsonline
British Journal of Nutrition
Fisk.no

Anbefalt produkt:

HydroProt inneholder over 94% rent fiskeproteinhydrolysat fra laksekjøtt og virker å være det reneste produktet på markedet. Fiskeproteiner bidrar til at du holder deg frisk, kan hjelpe deg med å senke din BMI og skal være godt for kolesterolet.
HydroProt får du kjøpt her >>