Flertall for å pålegge helsepersonell vaksinering

Det er bred politisk enighet om å pålegge helsepersonell å ha tatt vaksinene i barnevaksinasjonsprogrammet. Forslaget kommer fra Høyre og støttes av Frp, Ap, KrF, Sp og SV.

Nå skal det være sagt at de fleste som jobber som helsepersonell er vaksinert, men det er fremmet et forslag om å pålegg. Mange jobber med utsatte pasienter og da kan det være viktig at disse ikke utsettes for unødvendig risiko.

Det kan være noen som nekter og i de tilfellene kan kanskje disse ansatte heller jobbe mot grupper som ikke er ansett som risikogrupper. Et spørsmål som har dukket opp er om helsepersonell bør kunne tas ut av tjeneste om man er uvaksinert og der tenker man at det vil være avhengig av hvor den ansatte jobber og mot hvilke pasientgrupper den ansatte jobber med.

Det var ikke lenge siden det ble påvist meslinger hos tre personer i Norge og en av dem var en helsearbeider fra Vestvågøy. Ingen av de tre smittede var vaksinert og denne potensielt dødelige sykdommen kan enkelt forebygges gjennom vaksinasjon.

Hva tenker dere om en slik endring? Der det greit å pålegge helsepersonell dette eller er det å gå over streken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *