Legalisering av lettere narkotiske stoffer i Norge

Rusdebatten stormer videre i Norge. Debatten rundt legalisering og avkriminalisering går videre og Unge Høyre har nå gått inn for legalisering av letter narkotika.

Et splittet Unge Høyre sa på lørdag ja til legalisering av lettere narkotiske stoffer. Dette er et tema som er aktuelt i mange land rundt i verden. I USA har en del stater legalisert marijuana for medisinks bruk og Canada vil legalisere helt i høst. Tanken er at sterk statlig regulering vil drepe mye av det illegale markedet som smuggler og selger, samt sørge for at kvaliteten er god.

I tillegg til regulering vil dette også skaffe relativt store inntekter til alle statskasser hvor det legaliseres. Kritiske røster argumenterer med at legalisering bare vil føre til flere avhengige. Nylig kom World Drug Report 2018 og tidligere repporter har funnet at det ikke har vært en økning i bruk av marijuana blant tenåringer, mens for de litt eldre har det vært en økning.

Det er mye argumentasjon for og imot legalisering av lettere narkotiske stoffer. Mange mener at alkohol er mye verre og skaper langt større skade på samfunnet, mens motargumentet er enkelt og greit at vi ikke trenger enda ett tilgjengelig stoff.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *