5 helsefordeler med Magnesium

Magnesium er et naturlig mineral med flere viktige funksjoner i kroppen. Flere deler av den fysiske og psykiske helsen er avhengig av mineralet for å fungere optimalt og derfor er det viktig å få i seg tilstrekkelige mengder. Mineralet finnes i en rekke matvarer og de fleste får i seg nok gjennom kostholdet. Likevel finnes det ulike grunner til at noen får magnesiummangel, og noen er mer utsatte enn andre for å utvikle dette.

Her er 5 helsefordeler med dette viktige mineralet:

1. Magnesium for musklene

Magnesium bidrar til normal muskelfunksjon. Studier viser også at mineralet er viktig for å opprettholde optimal muskelytelse og musklenes toleranse for trening. Noen av symptomene på magnesium-mangel viser seg gjennom nettopp muskelsvakhet og muskelkramper. Noen opplever også nummenhet ved mangel på mineralet.

2. Reduserer tretthet og utmattelse

Mange plages med slitenhet i hverdagen. Magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Dette er også et av symptomene på magnesiummangel. Mangel på mineralet viser seg ofte gjennom at man blir trøtt og sliten hele tiden.

3. Psykologisk funksjon

Magnesium har også en rolle i det mentale og bidrar til normal psykologisk funksjon. Gjennomførte studier tyder på at personer som har et for lavt inntak av dette mineralet har større risiko for å utvikle depresjon. På denne måten er mineralet viktig for den mentale helsen vår.

4. Nervesystemet

Magnesium bidrar til nervesystemets normale funksjon. I nervesystemet er magnesium viktig for å regulere nervotransmittere som sender signaler mellom hjernen og nervesystemet. 

5. Bein og tenner

Omtrent 25% av kroppens magnesiuminnhold befinner seg i beinene. Dette er det en god grunn til, da magnesium bidrar til å opprettholde normale bein og tenner.


Magnesium er altså et mineral med en rekke viktige oppgaver i kroppen. Alt fra bein, muskler og energinivå til nervesystemet og psykologiske funksjoner er avhengige av mineralet for å fungere optimalt. Siden mineralet inngår i mange matvarer er det sjeldent man ser magnesiummangel, men likevel er det noen som av ulike grunner får i seg for lite. Ved mangel på vitaminet kan symptomer som muskelsvakhet, nummenhet, depresjon og muskelkrampe oppstå.

Får du i deg nok av dette mineralet via kostholdet ditt?