Alt du trenger å vite om å ta melatonin

En av tre nordmenn plages med søvnen ukentlig. Dårlig søvn er frustrerende, spesielt hvis det varer over tid. Nå har løsningen på bedre søvn endelig blitt reseptfritt!

Det finnes en rekke tips som skal gjøre at man får bedre søvn. Noen har nytte av å unngå skjermtid og koffein før leggetid, mens for andre er ikke dette hjelp nok. Det som derimot har hjulpet mange med søvnen er melatonin. Melatonin produseres naturlig i kroppen, og et tilskudd kan bidra til bedre søvn. Hva er melatonin og hva gjør det for søvnen? Her er alt du trenger å vite om å ta melatonin.

Hva er melatonin?

Melatonin, også kalt søvnhormonet, produseres naturlig i kroppen – nærmere bestemt i hjernen. Hormonet bidrar til å regulere søvn-våken-syklusen i den interne klokken vår. Melatonin frigjøres når solen går ned og gjør at man blir søvnig. Omtrent to timer etter at melatoninet frigjøres i kroppen er man klar for å sove. På morgenen når solen kommer opp igjen eller når man eksponeres for skarpt lys, faller melatonin-nivåene og forteller din interne klokke at det er på tide å våkne.

Hvordan fungerer et melatonin-tilskudd?

Hjernen produserer kun en mindre mengde melatonin. For noen personer er det ikke sikkert at dette er nok til å få den hvilen de trenger. På dette viset kan et tilskudd av melatonin som frigjører mer melatonin enn det kroppen selv gjør være nyttig for å bedre søvnproblemer.

Forskning bygger opp under at melatonin-tilskudd kan hjelpe mot søvnproblemer. Blant annet at det kan redusere tiden det tar før man sovner, samt at det kan lette jet lag.

Fram til 2020 var melatonin et reseptbelagt preparat i Norge. Med de nye reglene kan man nå kjøpe melatonin som kosttilskudd!


Anbefalt produkt:

SOMNAX MED MELATONIN

Nå: -50% på prøvepakke

Somnax er et kosttilskudd spesielt utviklet for bedre søvn. Med hele 1 mg melatonin per døgndose, kombinert med viktige B-vitaminer og planteekstrakter, har dette blitt et populært kosttilskudd.

Somnax kan bestilles her >>