Astaxanthin – Verdens sterkeste antioksidant

Astaxanthin kan regnes som en av verdens sterkeste antioksidanter. 

Astaxanthin er et rødlig pigment som tilhører en gruppe kjemikalier som kalles karotenoider. Det forekommer naturlig i noen alger og foråsaker den rosa eller røde fargen i laks, ørret, hummer, reker og annen sjømat.

Det har lenge vært kjent at et høyt inntak av carotenoider er positivt for menneskers helse og kan blant annet gi redusert risiko for enkelte kreftformer. I mat brukes den som fargestoffer for laks, krabber, reker, kylling og eggproduksjon.

Astaxanthin som antioksidant

Tidligere er det vist at astaxanthin er en meget effektiv antioksidant.

I dagens samfunn utsettes man for frie radikaler via faktorer som luftforurensing, sollys, stress, alkoholinntak og røyking. Frie radikaler dannes også fra oksygen når man puster. Ved høy nok eksponering kan dette føre til oksidative skader på cellene våre.

Astaxanthin angriper og uskadeliggjør “aktivt oksygen” og hindrer dermed oksidasjon (harskning) av viktig stoffer i kroppen. 

Verdens sterkeste antioksidant

Antioksidanter bidrar til å beskytte mot oksidative skader og reparere oppståtte skader forårsaket av dette. Antioksidantene kan på denne måten ses på som en del av vårt immunforsvar.

Astaxanthin, som man for eksempel finner i kosttilskuddet Senior+, har vist seg å ha suverene egenskaper som antioksidant. Den anses som ett av de kraftigste, og er en sterkere antioksidant enn både betakaroten, vitamin C og vitamin E. Den er hele 6000 ganger sterkere enn vitamin C og 200 ganger sterkere enn antioksidantene man finner i blåbær (se under). 

Astaxanthin:

Antioksidanter i blåbær:

Kilder til astaxanthin

Flere matvarer inneholder astaxanthin. Dette inkluderer blant annet villaks, hummer, reker, kreps, krabber og alger. Spiser du lite av disse matvarene, eller lite sjømat generelt, er det også mange som inntar astaxanthin som kosttilskudd.

Produkt med astaxanthin

I dag blir astaxanthin tilsatt i noen kosttilskudd, ofte i kombinasjon med andre virkestoffer. Dette grunnet dens gode egenskap som antioksidant. Et slikt produkt som er verdt å prøve er Senior+, som du i dag får til halv pris. Sjekk ut produktet og tilbudet her >>

Senior+ kosttilskudd – Nå -50% på prøvepakke

Det ultimate kosttilskudd for deg over 50!
Med astaxanthin, magnesium, vitamin B12, biotin, sink, bacopa og boswellia. Spesielt utviklet for alle som har passert 50. Motvirker tretthet, styrker immunforsvaret, bra for ledd, kogntitiv funksjon og mye mer.

 BESTILL SENIOR+ MED ASTAXANTHIN TIL HALV PRIS HER >>